Yolanda Verschuuren | Vrijwilliger in de rol van voorzitter

Yolanda Verschuuren | Vrijwilliger in de rol van voorzitterHallo, Mijn naam is Yolanda Verschuuren, 35 jaar en ik woon in Wolvega.

Ik heb al vele speelweken in Wolvega georganiseerd, eerst vanuit mijn stage bij SWW - waar ik daarna gebleven ben als vrijwilliger -  en sinds 2013 vanuit Stichting Speelweek Wolvega. Op het moment dat ik hoorde dat er geen speelweken meer georganiseerd werden vanuit de oude organisatie heb ik met twee vrienden Stichting Speelweek Wolvega opgericht omdat ik het belangrijk vind dat er leuke laagdrempelige activiteiten worden georganiseerd voor alle kinderen.

Ik ben een echte duizendpoot; ik bedenk en maak het programma met ons ‘creatief brein’ en werk de draaiboeken uit, onderhoud contact met externen,  beheer de financiën, doe de inkopen en heb de algehele coördinatie.

Ik werk bij het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers), wij vangen asielzoekers op. Ik voer gesprekken, help ze kennismaken met de Nederlandse cultuur maar organiseer ook leuke activiteiten zoals discoavonden, bingo of een sporttoernooi. Door de bewoners van ons asielzoekers leer ik andere talen en over andere culturen, dit vind ik erg interessant.
Verder ben ik vrijwilliger in de rol van teamleider bij Alpe d’HuZes waar ik samen met mijn vriendinnen verantwoordelijk ben voor het ‘finishgebied’. Alpe d’HuZes is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duizenden deelnemers de legendarische berg Alpe d’Huez op fietsen en lopen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Hoewel ik niet opgegroeid ben met het ‘de Stellingwerfse taal’ speel ik toneel bij ‘Kunst naar Kracht’. Eén a twee keer per jaar sta ik op het toneel en speel ik een leuk stuk in het Stellingwerfs! Ook trommel ik bij de percussiegroep ‘Lady’s Hardware’ waar we niet slaan op gewone trommels maar op olietonnen en –vaten.

Of ik nog tijd heb om te slapen? Ja hoor.
Als je doet wat je leuk vind kost het minder tijd en energie.

Van al mijn bezigheden vind ik die bij Stichting Speelweek Wolvega het leukst. Het organiseren en plannen van activiteiten vind ik erg leuk om te doen en daar kan ik mijn creativiteit wel in kwijt!

Tijdens de activiteiten vind ik het mooi om te zien dat de kinderen met een lach op hun gezicht rondlopen, samenwerken, plezier hebben en ook nieuwe vriendschappen sluiten!

Al die kinderen zien genieten dat geeft echt een kick!
 

Terug naar het bestuur

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.